Nieuws

Blind spreekt van onnodige nederlaag tegen PSV: 'Vond ze niet de betere ploeg'

Blind spreekt van onnodige nederlaag tegen PSV: 'Vond ze niet de betere ploeg'

31-07-2022 09:55
2

Daley Blind baalt van de nederlaag van Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De ervaren verdediger zag dat de Amsterdammers veel sterker aan het duel begonnen dan PSV, maar door persoonlijke fouten en slecht verdedigend werk won PSV met 5-3. 

Aanvallend had Ajax de zaken op orde en de Amsterdammers namen snel de regie in handen in de openingsfase, met de fraaie 1-0 van Steven Bergwijn tot gevolg. De verdedigers van Ajax stonden hoog op het veld en dat zorgde voor veel hachelijke momenten in de omschakeling van PSV. De Eindhovenaren hadden aan twee momenten genoeg om met een 1-2 voorsprong de rust te halen.

"Ik denk dat wij de wedstrijd onder controle hadden", zegt Blind na afloop van het duel tegenover ESPN. "We kwamen goed op voorsprong, een fantastische goal. Uit het niets valt dan de 1-1 en kort voor rust de 1-2. Ik weet niet goed wat daar gebeurde. Je moet die voorzet eruit halen tegen koppers als Luuk de Jong en Guus Til", meent Blind. "Ik denk dat wij goede goals hebben gemaakt, zij hebben geprofiteerd van individuele fouten van ons. Gefeliciteerd aan PSV, om maar een waardige verliezer te zijn."

De verdediger van Ajax denkt niet per se dat het spel van PSV de score reflecteerde. "Ik denk niet per se dat zij de betere ploeg waren", zucht de routinier. "Kenneth Taylor had voor rust een goede kans om de 2-1 binnen te schieten. Wij begonnen ook sterk aan de tweede helft. Maar dan valt die rode kaart en dan weet je dat het heel lastig wordt", besluit Blind. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!