'Reserve-ploeg' Ajax heeft geen kind aan Shakhtar Donetsk en wint gemakkelijk

27-07-2022 16:52 Laatste update: 17:23

De reserves van Ajax - met enkele grote namen in de basis - hebben afgerekend met de B-ploeg van Shakhtar Donetsk. Het duel eindigde op jeugdcomplex De Toekomst in een 3-0 overwinning voor de gastheren.

Alfred Schreuder stelde ondanks het feit dat Ajax met een 'B-ploeg' aantrad de nodige ervaren namen op. Lisandro Magallán, Perr Schuurs, Mohamed Daramy, Kenneth Taylor en Mohamed Kudus waren namen met ervaring in het eerste elftal. Daarnaast begonnen ook de aanwinsten Brian Brobbey en Sergio Conceiçao in de basis. Na zes minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een corner van Kenneth Taylor zeilde in één keer tegen de touwen. Het is onduidelijk of talent Tristan Gooijer het laatste zetje gaf.

In de tweede helft was Ajax minder dominant dan in het eerste bedrijf. Sontje Hansen en Christian Rasmussen kwamen als vervanger van Brobbey en Conceiçao in het veld. Toch waren verreweg de beste kansen voor de Amsterdammers. In de slotfase was eerst Donny Warmerdam dichtbij de verdubbeling van de marge met een inzet die eindigde in het zijnet. In de 83ste minuut was het Naci Ünüvar die met een harde tegendraadse knal Ajax op een 2-0 voorsprong zette. Twee minuten later was het opnieuw raak voor het talent. Met een schitterende pirouette stuurde hij iedereen het bos in en pegelde vervolgens de 3-0 tegen de touwen. Verder dan de derde treffer kwamen de oppermachtige Amsterdammers niet.