Transfernieuws

Krüzen vist uit bekende vijver: Heracles strikt Olympique Lyon-verdediger

Krüzen vist uit bekende vijver: Heracles strikt Olympique Lyon-verdediger

27-07-2022 10:38 Laatste update: 10:41

Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de diensten van Héritier Deyonge. De twintigjarige Belgische verdediger is transfervrij opgepikt, nadat zijn contract bij Olympique Lyon ten einde was gekomen.

Deyonge heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor één jaar met de optie voor nog eens twee seizoen. "Ik ben blij dat we Héritier hebben aangetrokken", reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de clubsite. "Héritier is een talentvolle aanvallend ingestelde back. Hij heeft een uitstekende opleiding bij PSV genoten en ik denk dat hij een goede aanvulling is voor de selectie."

De hoofdrolspeler zelf is in zijn nopjes met zijn transfer naar Nederland. "Toen Heracles Almelo belde, vond ik het meteen interessant. Na vorig seizoen, waarin ik lang geblesseerd ben geweest, wilde ik graag weer voetballen. Alles bij Heracles Almelo is gericht op het winnen en dat past bij mij als voetballer."

Eerder kwam Deyonge zeven jaar uit in de jeugdopleiding van PSV, waarna hij in 2019 naar Olympique Lyon vertrok. In 2020/21 speelde hij een seizoen op huurbasis voor Jong FC Utrecht. De komst van de mandekker kan niet los worden gezien van de terugkeer van Hendrie Krüzen naar Almelo. Bij Les Gones was hij de rechterhand van Peter Bosz en werkte hij eerder samen met Deyonge.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!