Nieuws

De Mos uit snoeiharde kritiek op Ajax-duo: 'Als ik hen zie, moet ik huilen'

De Mos uit snoeiharde kritiek op Ajax-duo: 'Als ik hen zie, moet ik huilen'

26-07-2022 08:55
3

Aad de Mos verwacht dat PSV zaterdag de strijd om de Johan Cruijff Schaal wint. De Eindhovenaren nemen het in Amsterdam op tegen landskampioen Ajax. De analyticus moet daarnaast huilen van sommige aankopen van de hoofdstedelingen.

Ajax spendeerde deze transferperiode al ruim 85 miljoen euro. De oud-trainer ziet geen problemen in de aanval en op het middenveld, maar de defensie is volgens hem de achilleshiel. "Vooral achterin en die keeper", zegt De Mos bij het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat ze dezelfde problemen hebben als PSV heeft. Ajax betaalt 23 miljoen voor Calvin Bassey, dat moet dan een goede zijn. Maar er zijn al zoveel miskopen geweest bij Ajax en PSV. Als ik Sean Klaiber en Lisandro Magallán zie, moet ik huilen."

Mede daardoor denkt De Mos dat de bekerwinnaar zal afrekenen met de Eredivisie-kampioen. "Eén ding weet je zeker. Als je goed staat bij balverlies van Ajax, krijg je altijd kansen. Ik zie PSV winnen op basis van de speelwijze die precies past."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!