Transfernieuws

'Stunt in de maak: Fàbregas mondeling akkoord met Serie B-club'

'Stunt in de maak: Fàbregas mondeling akkoord met Serie B-club'

25-07-2022 12:32

 Cesc Fàbregas gaat zijn imposante carrière vervolgen in de Italiaanse Serie B. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft de Spaanse middenvelder een mondeling akkoord bereikt met Como.

De oud-middenvelder van onder meer Arsenal en FC Barcelona gaat zijn krabbel zetten onder een tweejarig contract bij de ambitieuze club. Romano weet dat Fàbregas in augustus aankomt bij Como en dat alleen de medische keuring een tweejarig dienstverband in de weg staat.

Nadat Fàbregas een stormachtige doorbraak had beleefd bij The Gunners, verhuisde hij na zeven jaar in de hoofdmacht gespeeld te hebben naar Barcelona voor een bedrag van 34 miljoen eruo. Bij de Blaugranas was hij eerder actief in de jeugdopleiding. Vervolgens keerde de spelmaker in 2014 terug in de Premier League bij de Londense stadsgenoot Chelsea, dat één miljoen minder betaalde dan Barcelona dat drie jaar eerder deed.

De afgelopen 3,5 jaar verdiende Fàbregas zijn brood in Frankrijk bij AS Monaco. Zijn contract verliep op 1 juli, waardoor hij zijn handen vrij had voor een nieuwe uitdaging. Het palmares van de middenvelder is rijkelijk gevuld: met Spanje werd hij zowel Europees kampioen (twee keer) als wereldkampioen. Daarnaast is hij tweevoudig Champions League-winnaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!