Nieuws

Morata spreekt zich uit over EK-drama: 'Momenten dat ik mijn bed niet uit wilde'

Morata spreekt zich uit over EK-drama: 'Momenten dat ik mijn bed niet uit wilde'

11-11-2021 10:22

Álvaro Morata voegt de daad bij het woord. Ooit zou hij zijn hart luchten over het desastreus verlopen EK, afgelopen zomer. De Spanjaard was de schlemiel in zijn land en kreeg voortdurend te maken met fluitconcerten. Voor het eerst spreekt hij zich uit.

De Juventus-spits werd in aanloop naar het EK al flink bekritiseerd, gezien het aantal kansen dat hij nodig had om een doelpunt te maken. In de groepsfase kon hij het tegendeel niet bewijzen, terwijl hij Spanje in de achtste finale en de halve finale wél aan een goal hielp. Desondanks miste hij tegen Italië in de halve finale de beslissende strafschop, waardoor de Spanjaarden naar huis moesten. In gesprek met El País blikt Morata terug op het EK, waar zijn teamgenoten zijn steun en toeverlaat waren. 

"Als de coach en mijn teamgenoten er niet waren geweest, was het nog veel erger geweest", steekt Morata van wal. "De fans zijn nooit tevreden. Niemand is perfect, we zijn geen machines." Morata maakt een treffende vergelijking. "Mijn neef werkt bij een tankstation. Hem fluiten ze toch ook niet uit als de benzine op is?", vraagt hij zich af. "Ik heb ouders met boze gezichten gezien, terwijl ze met hun kinderen waren. Dat is iets wat je doorgeeft aan je kinderen. Maar ik geloof dat er iets aan het veranderen is, mensen lijken zich te realiseren dat er grenzen zijn."

Niet alleen Morata zelf, ook zijn gezin ging onder de bedreigingen en beledigingen door. "Op het veld mogen ze me beledigen, op me spugen. Maar niet als ik met mijn vrouw en kinderen aan het wandelen ben. Bij momenten was ik de meest besproken persoon van Spanje. Als ik ging ontbijten zag mijn vrouw op haar telefoon wat er allemaal over me geschreven en geroepen werd. Er waren tijden dat ik niet eens uit mijn bed wilde komen." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!