Nieuws

De Gea blikt terug op rampseizoen: 'Het was soms beschamend en onacceptabel'

De Gea blikt terug op rampseizoen: 'Het was soms beschamend en onacceptabel'

24-07-2022 08:43

David de Gea is het er mee eens dat het spel van Manchester United vorig seizoen niet iets was om over naar huis te schrijven. De doelman hield zijn club meer dan eens op de been, maar eindigde als zesde in de Premier League en schaamde zich voor het spel dat The Red Devils vertoonden onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick. 

Dat geeft De Gea toe in een uitgebreid interview met The Guardian. United speelde vorig seizoen al snel voor geen enkele prijs meer mee en moet het komend seizoen met de Europa League doen. "We kunnen niet hetzelfde presteren, want het was een ramp", geeft de sluitpost toe. "Ik hoop echt dat we veel beter gaan voetballen. Het was een heel zwaar seizoen, beschamend soms. Sommige wedstrijden waren het aanzien niet waard. Het was pijnlijk, onacceptabel."

Onder manager Erik ten Hag moet United weer de weg omhoog zien te vinden. De tekenen in de oefenduels voorspellen veel goeds, maar het blijft gokken of Ten Hag de club weer op de rails krijgt. "Ik weet het niet. We hebben tijd nodig om erachter te komen", stelt De Gea. "Je weet nooit hoe het loopt. Dit is pas het begin, maar de spelers werken hard. Ik voel een positieve energie en een betere focus. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd."

De Gea is onder de indruk van de manager uit Haaksbergen, die een strak bewind voert. "Hij is heel intens, alles draait om de focus. Hij brengt nieuwe ideeën met zich mee, nieuwe overtuigingen. Daar moeten we ons aan aanpassen, maar we hebben in de eerste drie wedstrijden al laten zien hoog te druk te zetten", besluit De Gea. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!