Reactie

Clasie baalt na: 'Het is duidelijk dat dit niet onze beste wedstrijd is geweest'

Clasie baalt na: 'Het is duidelijk dat dit niet onze beste wedstrijd is geweest'

22-07-2022 07:43
0

Jordy Clasie zag donderdagavond dat AZ het lastig had tegen Tuzla City. De Alkmaarders wonnen weliswaar met 1-0 van de club uit Bosnië, maar dat ging alles behalve soepel. Zelf is de middenvelder ervan overtuigd dat het volgende week beter zal gaan.

“Je wint uiteindelijk je eerste wedstrijd, maar het is duidelijk dat het niet onze beste is geweest”, zag Clasie, die nog wel een goed woordje over heeft voor het eerste bedrijf. “De eerste helft was bij vlagen oké, met wat aanvallen dat er wel wat snelheid in zat en we wél zuiver waren.”

De club uit de Zaanstreek vertikte het om de score verder uit te bouwen en dat zou ze nog wel eens duur kunnen komen te staan. “Deze wedstrijd komen we ermee weg, maar we maken het onszelf een klein beetje moeilijk voor de uitwedstrijd” aldus Clasie tegenover De Telegraaf. We gaven in principe niks weg, zijn niet echt in de problemen gekomen en hadden de controle, maar van die controle moeten we naar écht de overhand hebben en kansen creëren.”

Het was nog maar de vraag of de oud speler van Excelsior, Feyenoord en Southampton mee kon spelen. Hij raakte aan het eind van het vorige seizoen geblesseerd aan zijn enkel, waar zij zes weken van moest herstellen. “Het voelt goed. Ik heb nu zes keer met de groep getraind en 45 en 90 minuten gespeeld en daar ben ik goed uitgekomen”, aldus de controleur, die weer op het niveau van vorig jaar zal willen komen. “Uiteindelijk heb ik een goed jaar gedraaid en het Nederlands elftal gehaald. Het voelt fantastisch dat je jezelf weer een beetje herpakt na een aantal moeilijke jaren te hebben gehad in m’n carrière.”

AZ speelt treedt op 28 juli aan in Bosnië om het tweede duel uit het tweeluik met Tuzla City af te werken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll