Exclusive

Wie is Szymanski? Hét nieuwe transferdoelwit voor het middenveld van Feyenoord

Wie is Szymanski? Hét nieuwe transferdoelwit voor het middenveld van Feyenoord

18-07-2022 11:45 Laatste update: 11:49

Feyenoord is naarstig op zoek naar versterkingen voor komend seizoen. Bij die zoektocht zijn de Rotterdammers uitgekomen bij Sebastian Szymanski. Wie is deze Poolse middenvelder? VoetbalNieuws heeft het voor je uitgepluisd.

Clubcarrière

Skymanski trad in 2013 toe tot de jeugdopleiding van Legia Warschau. Drie jaar later maakte de middenvelder op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht op 20 augustus 2016. Uiteindelijk speelde Skymanski drie jaar voor de Poolse topclub. In die jaren kwam de spelverdeler tot 86 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde en dertien assists gaf.

In 2019 maakte de aanvallende ingestelde middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan de overstap naar Dinamo Moskou. Met de overstap was een bedrag van 5,5 miljoen euro gemoeid. Tot op heden kwam de Pool tot 85 wedstrijden voor de Premjer Liga-club. Daarin was het Feyenoord-target goed voor acht goals en zeventien assists.

Interlandcarrière

De nu 23-jarige Szymanski zat in 2018 al voor het eerst bij de voorselectie van het Poolse nationale elftal. Destijds liet bondscoach Adam Namalka de middenvelder afvallen. Uiteindelijk debuteerde de mogelijke Feyenoord-versterking op 9 september 2019 voor Polen in een EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK 2020. Op 19 november 2019 volgde ook zijn eerste interlanddoelpunt in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Slovenië.

Tot op heden speelde Szymanski vijftien interlands, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf. Ook tijdens de Nations League-duels met Oranje zat de middenvelder bij de selectie. Tegen het Nederlands elftal kwam hij niet in actie.

Feyenoord-target

Nu lijkt de middenvelder dus hard op weg naar Feyenoord. De Rotterdammers lijken de bij Dinamo Moskou op een zijspoor belandde spelverdeler in eerste instantie te huren, maar er wordt naar verluidt een optie tot koop bedongen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!