Transfernieuws

Schmidt telt Benfica-transfer nummer zes: Argentijn tekent in het Estádio Da Luz

Schmidt telt Benfica-transfer nummer zes: Argentijn tekent in het Estádio Da Luz

14-07-2022 22:39

Roger Schmidt heeft met Benfica opnieuw zaken gedaan op de transfermarkt. De Portugezen hebben Enzo Fernández losgeweekt bij River Plate. De middenvelder zet zijn handtekening onder een contract van vijf jaar.

Benfica moet aardig wat centen overmaken naar Argentinië. Het gaat om een bedrag van tien miljoen euro vast en acht miljoen aan bonussen. Naar verluidt hebben de Portugezen ‘slechts’ 75% van de transferrechten in bezit, maar dat is nog onduidelijk.

De 21-jarige Fernández was ook in beeld bij meerdere clubs uit de Premier League. In Argentinië was hij actief in de jeugdopleiding en de hoofdmacht van River Plate. Tijdens zijn periode bij de club uit Buenos Aires werd hij eenmalig verhuurd aan Defensa Y Justicia, de oud club van Ajacied Lisandro Martínez. Daar stond hij nog tot 2025 onder contract.

Fernández is de zesde zomerversterking van Schmidt. Eerder kwamen Alexander Bah (Slavia Praag), Peter Musa (Boavista), Mihailo Ristic (Montpeiller), João Victor (Corinthians) en David Neres (Shakthar Donetsk) over.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!