Nieuws

'De Jong staat voor dilemma, Barcelona en United akkoord over 85 miljoen'

'De Jong staat voor dilemma, Barcelona en United akkoord over 85 miljoen'

12-07-2022 13:04

FC Barcelona en Manchester United hebben een akkoord bereikt over Frenkie de Jong, melden Catalaanse media. Het woord is nu aan de Oranje-international.

Het doorgaans goed geïnformeerde TV3 hebben Barcelona en het Manchester United van Erik ten Hag een akkoord bereikt over een transfersom van 85 miljoen euro, inclusief bonussen. De eerste grote horde is daarmee genomen door United.

Het tweede obstakel lijkt een stuk groter. De Jong moet overtuigd worden. De spelverdeler heeft al meermaals aangegeven liever bij de Catalanen te willen blijven. Het is aan United en Ten Hag om De Jong uiteindelijk tóch zo ver te krijgen.

De Jong heeft al te horen gekregen dat hij onder bepaalde voorwaarden 'gewoon' bij Barcelona kan blijven. De Catalanen willen dan het salaris van de controleur verlagen. De Oranje-international ziet dat niet zitten. Dit zorgt voor een dilemma bij De Jong: of naar Manchester United, of tegen een lager salaris bij Barcelona blijven.

United focust zich volledig op De Jong. SPORT meldt dinsdag dat de Engelse grootmacht er alles aan doet om de middenvelder naar de Premier League te halen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!