Transfernieuws

Done Deal: 112-voudig international Nani vindt nieuwe uitdaging in Australië

Done Deal: 112-voudig international Nani vindt nieuwe uitdaging in Australië

12-07-2022 10:15 Laatste update: 10:16

Nani vervolgt zijn carrière bij Melbourne Victory. De aanvaller komt over van Venezia en tekent een contract voor twee jaar in Australië.

Het afgelopen seizoen kwam de 112-voudig Portugees international uit voor Venezia, waar hij in januari van dit jaar neerstreek. In tien duels in de Serie A wist hij niet tot scoren te komen. Eén assist was de schrale oogst. "We zijn er trots op dat een speler als Nani voor onze club kiest. We geloven dat hij een geweldige aanwinst is voor Melbourne Victory en de hele A-League", reageert trainer Tony Popovic via de clubsite op de transfer.

De hoofdrolspeler zelf is blij met zijn volgende avontuur. "Ik ben enthousiast over de A-League en kijk uit naar de uitdaging die voor me ligt", zegt Nani. "Ik heb met de coach, Tony, gesproken en ik weet dat Melbourne Victory een club is die succes wil behalen en ik wil een rol spelen in het helpen van het team om dat te bereiken."

Nani beleefde zijn grote doorbraak in het shirt van Sporting Portugal en verkaste in 2007 naar Manchester United voor 25 miljoen euro. Uiteindelijk speelde hij tot 2014 bij The Mancunians, waarmee de buitenspeler onder meer de Champions League won. Vervolgens kwam hij nog uit voor achtereenvolgens Fenerbahçe, Valence, Lazio Roma, Sporting Portugal, Orlando City SC en dus Valencia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!