Nieuws

Wanneer stond Arsenal voor het laatst in de halve finales van de Champions League?

Wanneer stond Arsenal voor het laatst in de halve finales van de Champions League?

17 april - 13:50 Laatste update: 13:50

Arsenal heeft woensdagavond een unieke kans om de halve finales van de Champions League te bereiken. De Londenaren speelden thuis met 2-2 gelijk tegen Bayern München en móéten dus winnen in Duitsland om dat te bewerkstelligen. Wat was eigenlijk de laatste keer dat Arsenal tussen de laatste vier stond? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken!

Hoe vaak won Arsenal de Champions League?

Arsenal won de Champions League nog nooit. The Gunners tonden daarentegen wel een keer in de finale van het grootste Europese clubtoernooi. In 2006 werd de finale verloren van FC Barcelona. Sol Campbell zette Arsenal in de eerste helft nog op voorsprong, maar twee late treffers van Samuel Eto’o en Juliano Belletti beslechtten het pleit in het voordeel van de Spanjaarden.

Laatste Champions League-halve finale van Arsenal

Dat seizoen was één van de slechts twee keer dat Arsenal de halve finales van de Champions League bereikte. Dat gebeurde in het seizoen 2008/2009 voor het laatst. Toen werd Arsenal runner-up in een poule met FC Porto, Dynamo Kiev en Fenerbahçe, schakelde het AS Roma en Villarreal uit in de knock-outfases, maar bleek Manchester United uiteindelijk met 1-0 en 3-1 te sterk. Het seizoen daarna reikte Arsenal tot de kwartfinales, maar daarna was óf de achtste finale óf de Europa League telkens het Europese eindstation. Het feit dat Arsenal überhaupt in de kwartfinales staat, is in de laatste vijftien jaar al niet gebeurd.

Hoe verliep de laatste ontmoeting op bezoek bij Bayern München?

De manschappen van Mikel Arteta moeten dus een overwinning boeken in Duitsland. Winnen op bezoek bij Bayern München en The Gunners is echter niet een gelukkig huwelijk. De laatste twee keer dat Arsenal speelde in de Allianz Arena werd het 5-1 voor Der Rekordmeister. Voor de laatste overwinning van Arsenal moet men terug naar 13 maart 2013. In de laatste zestien waren The Gunners toen met 0-2 te sterk. Olivier Giroud en Laurent Koschielny scoorden toen beiden. Het was tevens ook de enige keer dat Arsenal wist te winnen op bezoek bij Bayern München.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!