Nieuws

Dit schrijven de Duitse kranten over de CL-comeback van Dortmund tegen Atlético

Dit schrijven de Duitse kranten over de CL-comeback van Dortmund tegen Atlético

17 april - 07:21

Borussia Dortmund heeft een indrukwekkende comeback gerealiseerd door Atlético Madrid met 4-2 te verslaan, na een 1-2 verlies in de heenwedstrijd. 'Dortmund toont veerkracht en bereikt de halve finale', meldt Kicker. Dat betekent dat Dortmund voor het eerst sinds 2013 weer mag dromen van een Champions League-finale.

Het duel begon sterk voor Dortmund. Marcel Sabitzer had al vroeg een grote kans, maar zijn poging werd geblokkeerd door César Azpilicueta. Hoewel Álvaro Morata snel een kans kreeg voor Atlético, nam Dortmund al snel het initiatief over. Julian Brandt en Ian Maatsen wisten de stugge defensie van Atlético te doorbreken met doelpunten in de eerste helft.

Welt beschreef de wending in de wedstrijd na de rust. 'Na een ongelukkig eigen doelpunt van Mats Hummels en een gelijkmaker van Ángel Correa leek Dortmund op de rand van uitschakeling.' De sfeer in het stadion veranderde echter weer toen Jamie Bynoe-Gittens als invaller voor een nieuwe impuls zorgde.

'Een emotionele rollercoaster met een episch einde, Halbfinale, pure Dortmund-waanzin!'

'De inbreng van Bynoe-Gittens was cruciaal; hij hielp mee het tij te keren met zijn energieke spel', benadrukte Welt. Uiteindelijk zorgden doelpunten van Niclas Füllkrug en Marcel Sabitzer ervoor dat Dortmund de wedstrijd naar zich toe trok en een 4-2 eindstand op het bord zette. BILD noemde de avond 'een emotionele rollercoaster met een episch einde.' 'Halbfinale! Pure Dortmund-waanzin', kopte de krant, en benadrukte de cruciale momenten die door jonge spelers en tactische ingrepen van Edin Terzic werden gedomineerd.

Der Spiegel focuste op de veerkracht en tactische finesse van Dortmund: 'Na een dramatisch eigen doelpunt en een snel daaropvolgende tegengoal toonde Dortmund karakter en draaide het duel volledig om', aldus Spiegel. 'Met beslissende acties van Sabitzer en Füllkrug wist Dortmund niet alleen terug te komen, maar ook de overwinning veilig te stellen.'

Door de zege staat Dortmund tegenover PSG in de halve finale, waarbij ze hopen hun opmerkelijke run in het toernooi voort te zetten. Terug in de Bundesliga wacht nu een ontmoeting met kampioen Bayer Leverkusen, terwijl Atlético zich moet herpakken tegen Deportivo Alavés.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!