Nieuws

Verzamelaars ontevreden: hierom is er veel kritiek op de EK-stickercollectie

Verzamelaars ontevreden: hierom is er veel kritiek op de EK-stickercollectie

16 april - 16:25

Voor het EK 2024 in Duitsland brengt het Amerikaanse Topps, de nieuwe partner van de UEFA, het officiële stickerboek uit. Echter, het ontbreken van enkele sterspelers als Kylian Mbappé en Phil Foden zorgt voor grote ontevredenheid onder verzamelaars.

Het Italiaanse Panini, dat sinds het EK van 1980 verantwoordelijk was voor de productie van de EK-stickeralbums, is voor dit toernooi gepasseerd. Veel fans betreuren deze verandering, vooral omdat belangrijke spelers door portretrechten niet vertegenwoordigd zijn in het nieuwe album.

Daarnaast bevat het album pagina’s voor play-offteams als Kazachstan en Luxemburg, die niet eens deelnemen aan het toernooi. Wel zijn er tien legends-plaatjes, inclusief Clarence Seedorf, en meerdere Nederlandse spelers vertegenwoordigd.

Het album is in de loop van april verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Het EK begint op vrijdag 14 juni. Nederland speelt twee dagen later de eerste groepswedstrijd tegen Polen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!