Nieuws

Wie is Rick Kruys, de topkandidaat bij Almere City en sc Heerenveen?

Wie is Rick Kruys, de topkandidaat bij Almere City en sc Heerenveen?

16 april - 14:19 Laatste update: 19 april - 22:55

Rick Kruys, geboren op 9 mei 1985 in Utrecht, is een voormalig middenvelder en huidig voetbaltrainer die breed erkend wordt binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met een indrukwekkende carrière zowel op het veld als aan de zijlijn, staat Kruys nu in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs, waaronder Almere City en SC Heerenveen. VoetbalNieuws.nl een schetst een portret van hem.

Rick Kruys: van middenvelder tot toptrainer

Kruys' professionele voetbalcarrière begon bij FC Utrecht, waar hij in 2003 debuteerde. Gedurende zijn speeltijd bij Utrecht maakte hij naam als controleur en als zoon van coach Gert Kruys. Op 28 november 2004 gebeurde er iets bijzonders. De toen negentienjarige Kruys viel namens Utrecht in tegen De Graafschap en maakte op fraaie wijze de winnende treffer tegen de ploeg waar zijn vader op dat moment coach was.

Na Utrecht heeft Kruys ook gespeeld voor Malmö FF in Zweden en andere Nederlandse clubs zoals FC Volendam en Excelsior. Zijn internationale ervaring als speler kwam ook tot uiting in zijn tijd bij Jong Oranje, waar hij in totaal zestien wedstrijden speelde en één doelpunt scoorde.

De opkomst van Rick Kruys in het Nederlandse voetbal

Na zijn actieve speelcarrière schakelde Kruys over naar het trainersvak, waarbij hij zijn carrière begon als assistent en later als hoofdtrainer bij VVV-Venlo. Zijn capaciteiten als trainer werden al snel duidelijk bij FC Utrecht waar hij, naast zijn rol als assistent, tweemaal fungeerde als interim-hoofdtrainer.

Met de recente aankondiging van zijn vertrek bij VVV-Venlo zijn de gesprekken met potentiële nieuwe clubs in volle gang. Almere City ziet in hem de ideale opvolger voor Alex Pastoor. Kruys' diepgaande kennis van het Nederlandse voetbal en zijn bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van jong talent maken hem een topkandidaat voor de rol. Almere City wil zich immers verder professionaliseren en hun positie in de Eredivisie verstevigen, maar ook Heerenveen is geïnteresseerd in zijn diensten. Met zijn diepe wortels in het voetbal en een duidelijke visie voor de toekomst, is Kruys iemand om in de gaten te houden als de volgende mogelijke leidende kracht bij Almere City of misschien zelfs Heerenveen.

Kruys de topkandidaat bij Heerenveen

Volgens Hélène Hendriks is het zeker: Kruys gaat Kees van Wonderen opvolgen bij Heerenveen. De Friezen verkiezen het jonge trainerstalent boven onder meer Maurice Steijn en Robin van Persie. De presentatrice brengt het nieuws wel onder voorbehoud, omdat ze maar één bron heeft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!