Nieuws

United-speler op het matje geroepen na liken van kritische posts over Ten Hag

United-speler op het matje geroepen na liken van kritische posts over Ten Hag

16 april - 13:31 Laatste update: 13:37

Manchester United heeft Alejandro Garnacho intern aangesproken vanwege zijn activiteiten op sociale media. De jonge aanvaller likete berichten die kritiek uitten op de beslissingen van manager Erik ten Hag, specifiek over zijn wissel tijdens de wedstrijd tegen Bournemouth, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Ten Hag haalde Garnacho van het veld na de eerste helft, waarbij hij aangaf dat de rechterflank versterking nodig had en dat Garnacho niet optimaal had getraind voorafgaand aan de wedstrijd. "We hadden meer kwaliteit nodig en er was geen goede samenwerking aan die kant", legde Ten Hag na afloop uit.

Het incident kreeg extra lading nadat Garnacho posts likete die suggereerden dat Ten Hag hem oneerlijk behandelde. Ze beschreven de wissel als ‘een grap’ en beweerden dat Ten Hag Garnacho 'onder de bus gooide'. Garnacho verwijderde later de likes, wat door de club wordt gezien als een vorm van spijtbetuiging.

De situatie komt op een moment waarop de positie van Ten Hag bij United sowieso onder druk staat vanwege wisselvallige resultaten. United, momenteel zevende in de Premier League, richt zich nu op de komende halve finale van de FA Cup tegen Coventry City en het Premier League-duel met Sheffield United op 24 april.

Een woordvoerder van Manchester United bevestigde het gesprek met Garnacho, maar gaf geen verdere details over mogelijke sancties. Het roept herinneringen op aan een soortgelijke situatie eerder dit seizoen met Jadon Sancho, wiens openlijke kritiek op Ten Hag leidde tot een tijdelijke overstap naar Borussia Dortmund.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!