Nieuws

Dit is waarom Ajax een arbitragezaak van de zaakwaarnemer van Tagliafico verloor

Dit is waarom Ajax een arbitragezaak van de zaakwaarnemer van Tagliafico verloor

16 april - 07:35

Ajax heeft een arbitragezaak bij de KNVB verloren van de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico. De Amsterdammers moeten nog geld betalen aan de Argentijn. Waarom is Ajax nog geld verschuldigd en om welk bedrag gaat het? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Ajax zit al lange tijd in de hoek waar de klappen vallen. De ene na het andere hoofdstuk wordt toegevoegd aan de zwarte bladzijdes van het actuele seizoen. Wederom kwam er slecht nieuws uit Amsterdam, want een nog uitstaande arbitragezaak tegen de zaakwaarnemer van Tagliafico is verloren gegaan. Ajax moet de Argentijn Ricardo Schlieper nog openstaande premies betalen. Zelf heeft de Argentijnse linksachter ook betere tijden gekend. In een knotsgek duel met Stade Brest afgelopen weekend scoorde hij, maar werd Tagliafico ook van het veld gestuurd met een rode kaart.

Waarom verloor Ajax een arbitragezaak van de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico?

'De Argentijnse verdediger werd tussen 2018 en 2022 drie keer landskampioen. Uit de zaak die speelde voor de KNVB-arbitragecommissie blijkt dat de toenmalige makelaar van Tagliafico, de Argentijn Ricardo Schlieper, in totaal ruim een miljoen euro declareerde bij Ajax', schrijft Voetbal International. Schlieper had een arbitragezaak aangespannen nadat hij van mening was dat de Amsterdamse club hem nog een openstaande provisiedeal moest betalen. 

Ajax daarentegen was het niet met de Argentijn eens en ging niet mee in zijn redenering dat 'Hij is deze gage, in tegenstelling tot de 70 duizend euro bonus na de transferzomer van 2020, naar eigen zeggen per abuis vergeten te declareren.' Schlieper krijgt uiteindelijk gelijk in Zeist en wel door de volgende rede: 'Ajax heeft onvoldoende duidelijk gemaakt dat het tweede provisiecontract de eerste afspraak zou vervangen. Ajax omschreef de tweede deal als een vergoeding voor arbeidsbemiddeling en nergens stond dat daarmee het eerdere contract kwam te vervallen. Terwijl met de speler juist wel uitdrukkelijk werd afgesproken dat hij aan eerdere verbintenissen geen rechten meer kon ontlenen.'

Welk bedrag is Ajax nog schuldig aan de zaakwaarnemer van Nicolas Tagliafico?

Daarmee is dus bepaald dat Ajax Schlieper nog moet betalen. Dat deden de Amsterdammers in de afgelopen jaren al ruim, zo valt te lezen in het stuk van VI. De uitkomst van de arbitragezaak levert de Argentijn twee jaar na het vertrek van Tagliafico nogmaals honderdduizend euro op. In totaal betaalde Ajax de zaakwaarnemer van de Argentijnse linksback meer dan één miljoen euro verdeeld over vier jaar.

Betalingen Ajax aan zaakwaarnemer Tagliafico:

Eerste overeenkomst (2018): 200.000 euro
Tweede overeenkomst (2019): 500.000 euro
Derde overeenkomst (2020): 220.000 euro
Uitkomst arbitragezaak (2024): 100.000 euro
Totaal betaald: 1.020.000 euro

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!