Nieuws

'Angstvallige stilte rond contractverlenging van jeugdige verdediger bij Ajax'

'Angstvallige stilte rond contractverlenging van jeugdige verdediger bij Ajax'

15 april - 21:15

Ar'jany Martha heeft zijn jawoord gegeven voor een tweejarige contractverlenging bij Ajax, maar de afhandeling laat op zich wachten. Dit beweert Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, tijdens de podcast Kick-Off.

Verweij onthult dat ondanks een initiële overeenstemming tussen Martha en Ajax over de verlenging van zijn contract er sindsdien weinig progressie is geboekt. "Het is gek", legt hij uit. "Volgens mij heeft Martha een aanbieding gekregen om zijn contract met twee jaar te verlengen en heeft de zaakwaarnemer daar ja op gezegd. Maar vanuit Ajax is het op dit moment angstvallig stil." Martha’s huidige contract loopt komende zomer af.

De positie van Martha binnen de club is ongunstig voor de jonge speler. Na zijn laatste optreden voor het eerste elftal op achttien februari is hij niet meer opgeroepen voor de hoofdmacht en speelt hij zijn wedstrijden voor Jong Ajax. Trainer John van 't Schip heeft onlangs zijn teleurstelling uitgesproken over Martha's prestaties. "We zijn een professionele club, geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar wordt meegenomen", verklaarde Van 't Schip.

De onzekerheid over Martha's toekomst blijft bestaan terwijl Ajax nog moet besluiten of zij de verlenging officieel zullen doorzetten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!