Nieuws

'Ajax blijft hopen op droomkandidaat Ten Hag, maar kijkt ook naar alternatieven'

'Ajax blijft hopen op droomkandidaat Ten Hag, maar kijkt ook naar alternatieven'

15 april - 17:13 Laatste update: 17:27

Ajax ziet Erik ten Hag nog steeds als de ideale hoofdtrainer voor komend seizoen, aldus Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Ondanks deze voorkeur zijn er ook gesprekken met andere kandidaten gaande als onderdeel van een uitgebreid noodplan.

John van 't Schip, die momenteel de leiding heeft in Amsterdam, zal na dit seizoen een andere positie binnen de club innemen, waardoor de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer noodzakelijk is. "Ten Hag blijft de droomkandidaat, maar we bereiden ons ook voor op plan B, C en D", legt Verweij uit. Begin maart kwam nog het wilde gerucht naar buiten dat de inmiddels geschorste Alex Kroes de oud-trainer wilde benaderen voor een mogelijke terugkeer bij Ajax.

Verweij onthult verder dat Ajax naast de hoofdtrainer ook bezig is met de samenstelling van een nieuwe technische staf voor het volgende seizoen. Een sleutelrol is hierbij weggelegd voor Dave Vos, die mogelijk de veldtrainingen voor zijn rekening neemt onder de nieuwe hoofdtrainer. "Er lopen gesprekken met een buitenlandse kandidaat die echter bereid moet zijn om Vos als eerste assistent te accepteren", voegt hij toe.

De discussie brengt ook Louis van Gaal ter sprake, adviseur van de Raad van Commissarissen. Valentijn Driessen uit kritiek op de betrokkenheid van Van Gaal bij de club. "Gezien zijn gezondheid, leeftijd en recente prestaties bij het Nederlands Elftal, is het vreemd om hem als de ultieme oplossing te zien", stelt Driessen. Recent werd nog door menig voetballiefhebber geopperd om Van Gaal voor het volgende seizoen aan te stellen als hoofdtrainer van Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!