Nieuws

Arsenal tegen Bayern München op het programma: unieke mijlpaal voor The Gunners

Arsenal tegen Bayern München op het programma: unieke mijlpaal voor The Gunners

17 april - 12:45 Laatste update: 12:45

Arsenal is bezig aan een meer dan succesvol seizoen en men in Londen zal hopen om het jaar glans te geven door een prijs te winnen. Woensdagavond komen The Gunners eerst nog uit in de terugewedstrijd van de kwartfinale van de Champions League en dat is een uniek moment. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom.

Arsenal is bezig aan een keurig jaar. De ploeg uit Londen is verwikkeld in een titelstrijd met Manchester City en Liverpool. The Gunners hopen na twintig jaar weer eens de Premier League te winnen. Europees gaat het ook voor de wind. Nadat de ploeg van Mikel Arteta de groepsfase met onder andere PSV had overleefd, werd er afgelopen maand na penalty's afgerekend met FC Porto.

Wat is het unieke moment voor Arsenal?

Menig ploeg in de kwartfinale van de Champions League is daar bijna ieder jaar terug te vinden. Voor Arsenal is dat een totaal ander verhaal aangezien zij in 2010 voor het laatst pas in de kwartfinale van het miljardenbal uitkwamen. Destijds werd er verloren van FC Barcelona. Thuis werd het nog 2-2, maar in Camp Nou won Barcelona aan de hand van Lionel Messi. De Argentijn scoorde maar liefst vier keer en dompelde Arsenal in rouw.

Dit seizoen is voor Arsenal überhaupt al een genot voor de supporters. Deelname aan de Champions League was zeer welkom nadat de club in de afgelopen zes jaar vijfmaal deelnam aan de Europa League en eenmaal Europees afwezig was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
woensdag 17 april 2024
Stadion
Allianz Arena
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Makkelie