Nieuws

De Klassieker komt er aan: komen de beste voetballers uit Rotterdam of Amsterdam?

De Klassieker komt er aan: komen de beste voetballers uit Rotterdam of Amsterdam?

4 april - 16:30 Laatste update: 7 april - 12:07

Komend weekend staat in de Eredivisie de altijd belanden Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Het is een directe strijd tussen de voetbalsteden Rotterdam en Amsterdam. Maar welke stad produceert nu eigenlijk de beste voetballers? VoetbalNieuws stelde twee elftallen op van actieve voetballers, geboren in Amsterdam of Rotterdam.

Spelers geboren in Amsterdam

Tussen de palen in Kenneth Vermeer te vinden. De huidige goalie van PEC Zwolle droeg zowel het shirt van Ajax als Feyenoord en is daardoor een opvallende naam in het elftal. In de verdeling is ras-Ajacied Daley Blind te vinden, die tegenwoordig het shirt van Girona draagt. Naast hem zijn Juventus-huurling Dean Donny Huijsen, Feyenoord-huurling Neraysho Kasanwirjo en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) te vinden.

Op het middenveld zien we Ramiz Zerrouki nog een Feyenoorder terug in het Amsterdamse elftal. De jeugdinternational, die dit seizoen op huurbasis bij Rapid Wien speelt, wordt vergezeld door oud-Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch (Liverpool) en PSG-huurling Xavi Simons. In de aanvalslinie zien we in Steven Bergwijn en Brian Brobbey twee spelers van Ajax terug. Het tweetal moet samen met Myron Boadu, die deze seizoenshelft door AS Monaco aan FC Twente wordt verhuurd, zorgen voor de doelpunten.

Voetballers uit Rotterdam

In het Rotterdamse doel staat Feyenoord-goalie Justin Bijlow. De doelman ziet in zijn verdediging teamgenoot Lutsharel Geertruida en oud-teamgenoot Tyrell Malacia (Manchester United) terug. Een opvallende naam in het elftal uit Rotterdam is Ajax-talent Jorrel Hato. Tot slot rondt Denzel Dumfries (Inter) de defensie af.

Op het middenveld zien we nog twee spelers met een verleden bij Feyenoord. Zo is er plaats voor de talentvolle Antoni-Djibu Milambo en de ervaren Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq). Voor Laros Duarte (FC Groningen) is er ook plek in het elftal uit de havenstad.

De naam van Jordan Larsson (FC Kopenhagen) is ook een bijzondere te noemen. De Zweedse spits werd namelijk in Rotterdam geboren toen zijn vader als topschutter in het shirt van Feyenoord speelde. De spits wordt vergezeld door Leeds-smaakmaker Crysencio Summerville en Michiel Kramer (RKC) die in het verleden ook uitkwam voor Feyenoord.

Wat vind jij? Komen de betere voetballers uit Amsterdam of Rotterdam?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!