Barça wint nipt, Bayern bijna zeker van volgende ronde en Ronaldo wordt grote held

02-11-2021 23:14

FC Barcelona heeft Champions League-overwintering weer in eigen hand. Bayern München is juist zo goed als zeker van de volgende ronde. Manchester United ontsnapte op bezoek bij Atalanta Bergamo dankzij Cristiano Ronaldo.

Dinamo Kiev - Barcelona 0-1
Barça had het, net als twee weken gelden, niet makkelijk met Dinamo. Aan beide kanten waren er goede kansen op de openingstreffer, die pas in de zeventigste minuut viel. Barça leek eerst een strafschop te krijgen, maar de VAR stak daar een stokje voor. Later zorgde Ansu Fati met een uithaal van afstand alsnog voor de 0-1.

Dat werd ook de einduitslag, waardoor Barça weer een goede kans heeft op de knock-outfase van de Champions League. De Catalaanse ploeg staat nu tweede in zijn poule, met zes punten na vier duels.

Bayern - Benfica 5-2
Het andere treffen in Poule E liep uit op een doelpuntenfestijn. Bij rust stond het 2-1 voor de thuisploeg, door treffers van Robert Lewandowski, Serge Gnabry en Morato. Na de rust stond Lewandowski opnieuw in de schijnwerpers. Hij miste een strafschop, maar maakte ook nog twee extra doelpunten. Vooral de laatste treffer van de Poolse spits was fraai: hij stiftte de bal over doelman Odisseas Vlachodimos in het doel.

Al met al wint Bayern dus ruim van Benfica. De Duitsers zijn nu al zo goed als zeker van de volgende ronde van de Champions League. Benfica staat nu twee punten achter op Barcelona.

Atalanta - Manchester United 2-2
Bij de bezoekers werd Cristiano Ronaldo andermaal de grote man. United kwam twee keer knullig op achterstand: doelman David de Gea en de defensie zagen er bij beide treffers niet goed uit. Ronaldo zorgde er echter tweemaal voor dat The Red Devils weer op gelijke hoogte kwamen. De tweede keer deed de Portugees dat diep in blessuretijd. Daardoor ontsnapt United aan een nederlaag in Italië en is het nu de nummer één in Poule F.