Nieuws

Dit is waarom AZ-verdediger Bazoer zijn oude club Ajax dankbaar is

Dit is waarom AZ-verdediger Bazoer zijn oude club Ajax dankbaar is

24 februari - 08:13

Zondagmiddag staat er met AZ tegen Ajax een topwedstrijd op het programma. Voor AZ-verdediger Riechedly Bazoer betekent dit een weerzien met de club waar hij doorbrak in het voetbal. De verdediger is de Amsterdamse club nog steeds dankbaar en dit is waarom.

Op 6 december 2014 maakte Bazoer op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Ajax in het Eredivisie-duel met Willem II. De verdediger, die destijds vooral op het middenveld stond geposteerd, ontwikkelde zich stormachtig en verdiende in januari van 2017 zijn toptransfer naar Wolfsburg. In 2019 keerde hij terug in Nederland en streek hij na periodes bij FC Utrecht en Vitesse neer in Alkmaar.

Waarom is Bazoer Ajax dankbaar?

Toch kijkt Bazoer met goede gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben Ajax dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven. Dat ik daar heb mogen spelen", steekt de verdediger van wal. "Ik stond als achttienjarige jongen in de basis. In het begin is het een kwestie van nergens aan denken en gewoon doen waar je goed in bent. Dat pakte heel goed uit. Als je zo jong bent dan maak je foutjes, maar dat hoort erbij. Daar heb je later alleen maar profijt van. En als je nieuw bent, mag je fouten maken, dan ziet iedereen vooral de goede dingen in je spel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!