Breaking news

Ook achtste aanwinst is binnen voor PSV: Savinho op huurbasis naar Eindhoven

Ook achtste aanwinst is binnen voor PSV: Savinho op huurbasis naar Eindhoven

22-07-2022 15:02 Laatste update: 15:28

PSV kan komend seizoen over de diensten van Savinho beschikken. De Braziliaan werd door Atletico Mineiro aan Troyes verkocht en de Eindhovenaren huren hem nu in eerste instantie voor één seizoen van de Franse club.

Troyes is onderdeel van de City Group, waardoor Savinho vanwege de toekomstige huurlingenquota niet op de loonlijst bij Manchester City komt te staan. De Franse club verhuurt Savinho nu aan PSV. De nummer twee van de Eredivisie huurt de technicus voor één jaar van de zusterclub van City.

Savinho is al de achtste versterking van de Eindhovenaren. Eerder kwam Boy Waterman transfervrij over van OFI Kreta, Walter Benítez maakte gratis de overstap vanuit OGC Nice, Ki-Jana Hoever wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers en Xavi Simons kwam transfervrij over van Paris Saint-Germain. Daarnaast werden Luuk de Jong, Guus Til en Jarrad Branthwaite ook naar Eindhoven gehaald. 

"Wij hopen dat deze overeenkomst de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven", zegt technisch directeur John de Jong op de clubwebsite. "Dit is voor hem de eerste stap buiten Brazilië. We gunnen hem de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Tegelijkertijd zijn we enorm overtuigd van zijn talent."

"Dit is de mooiste dag van mijn leven. Het heeft even geduurd, maar ik ben nu echt heel blij", zegt Savinho over zijn transfer. PSV heeft een enorme naam in Brazilië, aangezien onder meer Romário en Ronaldo in Eindhoven speelden. "Ik ga er alles aan doen om net zoveel voor de club te betekenen als dat zij hebben gedaan", besluit Savinho. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!