Transfernieuws

PSG presenteert eerste aanwinst onder Luis Campos: Vitinha komt over van FC Porto

PSG presenteert eerste aanwinst onder Luis Campos: Vitinha komt over van FC Porto

30-06-2022 23:46

Paris Saint-Germain heeft officieel Vitinha vastgelegd. De Portugees komt over van FC Porto en tekent een vijfjarig contract. Bij de overstap is ongeveer veertig miljoen euro gemoeid. 

Dat laat PSG weten via de eigen kanalen. Vitinha belandde op zijn elfde al bij Porto en maakte in 2020 zijn officiële debuut bij de hoofdmacht van de Portugese topclub. Vervolgens werd de centrale middenvelder één seizoen aan Wolverhampton Wanderers verhuurd, waarin hij uiteindelijk tot 22 duels kwam. Tijdens zijn laatste seizoen bij Porto kwam de middenvelder tot 47 optredens, waarin hij goed was voor vier doelpunten en vijf assists.

Vitinha is de eerste aankoop van PSG onder het 'nieuwe beleid' van de Parijse topclub. Eigenaar Nasser Al-Khelaïfi uitte onlangs zijn onvrede over de houding van bepaalde spelers binnen de club. Al-Khelaïfi droomde van 'jonge spelers die bereid zijn te sterven voor het logo' en de 22-jarige Vitinha moet daar het goede voorbeeld voor zijn. Het is de eerste aanwinst onder technisch directeur Luis Campos, die onlangs de ontslagen Leonardo opvolgde. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!