Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor gewijzigde voorhoede

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor gewijzigde voorhoede

15 februari - 07:25 Laatste update: 07:25

Ajax komt donderdagavond in de tussenronde van de Conference League in actie tegen FK Bodø/Glim. Voor John van 't Schip is het na de nederlaag in Heerenveen is het puzzelen om een winnend elftal op het veld te zetten. De oefenmeester kan in ieder geval weer beschikken over een belangrijke verdediger. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Met de terugkeer van Devyne Rensch op het trainingsveld, is de kans reeël dat de verdediger er donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA ook direct weer vanaf de aftrap zal staan. De veelzijdige jongeling zal dan mogelijk als een van de vleugelverdedigers op papier worden gezet, met Tristan Gooijer als de andere. In het centrum kunnen we Josip Sutalo en Jorrel Hato verwachten. De teruggekeerde Ahmetcan Kaplan kan zijn rentree kunnen maken, zo gaf Van 't Schip aan, maar een basisplaats komt nog te vroeg. Tussen de palen zal Diant Ramaj weer plaatsnemen.

Op het middenveld zal Jordan Henderson zijn Europese debuut voor Ajax gaan maken. De ervaren winterse versterking zal daar samen met Kenneth Taylor het spel moeten gaan maken. Na zijn belangrijke optreden tegen SC Heerenveen kan er zomaar eens een basisplaats voor Chuba Akpom op 'tien' kunnen worden verwacht. Daarnaast kan Van 't Schip vanaf de bank wel weer een beroep doen op de herstellende Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk.

In de aanval mogen Steven Berghuis en Brian Brobbey het weer laten zien. Na zijn zwakke optreden van afgelopen weekend lijkt Carlos Forbs weer genoegen te moeten nemen met een reserverol, waardoor hij Kristian Hlynsson voor zich moet laten. Mocht het niet goed draaien in de punt van de aanval, lonkt er mogelijk een debuut voor Julian Rijkhoff in het eerste van Ajax. De winteraankoop maakt donderdagavond voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Akpom; Hlynsson, Berghuis, Brobbey. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!