Nieuws

FIFA wuift beroep weg: hoe lang duurt de wereldwijde schorsing van Marc Overmars?

FIFA wuift beroep weg: hoe lang duurt de wereldwijde schorsing van Marc Overmars?

7 februari - 14:20

Vorige maand kreeg Marc Overmars te horen dat hij door de FIFA voor een jaar is geschorst. De voormalig technisch directeur van Ajax was hiertegen in beroep gegaan, maar de schorsing blijft staan. Wanneer mag Overmars weer aan het werk? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Nadat Overmars in februari 2022 ontslagen was bij Ajax wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag, kon hij een maand later alweer aan de slag bij het Belgische Royal Antwerp FC. Nu moet hij die werkzaamheden naast zich neerleggen, want hij is door de FIFA voor één jaar geschorst.

Tot wanneer loopt de schorsing van Overmars?

Nu is het zo dat het op het eerste gezicht niet gelijk duidelijk is tot wanneer Overmars precies is geschorst. De oud-voetballer werd namelijk in november 2023 voor twee jaar waarvan één voorwaardelijk geschorst door het Nederlands Instituut Sportrechtspraak. Begin januari nam de wereldvoetbalbond die schorsing over. Doordat de bond de schorsing overnam, geldt hiervoor dezelfde startdatum als die van het Nederlands Instituut Sportrechtspraak. Die schorsing van Overmars begon in november 2023 al, wat betekent dat hij zijn werkzaamheden in november 2024 weer mag oppakken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!