Wedstrijdverslag

Derby tussen Real en Atlético levert geen winnaar op, Llorente slaat laat toe

Derby tussen Real en Atlético levert geen winnaar op, Llorente slaat laat toe

4 februari - 22:54 Laatste update: 23:03

De stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in Santiago Bernabéu eindigde in 1-1 door een late treffer van Marcos Llorente. Daardoor vergroot koploper Real het gat met nummer twee Girona FC tot slechts twee punten, waar dat er vier hadden kunnen zijn.

Carlo Ancelotti koos ervoor om een late wissel door te voeren in zijn basisopstelling. Brahim Díaz verscheen vanaf de aftrap, als vervanger van Vinicíus Junior. De Braziliaan kampte met pijntjes en begon daarom op de bank. Hij kreeg echter pijnstillers, waardoor hij later in de wedstrijd nog wel kon spelen.

Die begon overigens vermakelijk. De eerste échte kans van de wedstrijd was voor Jude Bellingham. De Engelsman wilde uithalen, maar vond de uitstekend verdedigende Axel Witsel op zijn weg. Aan de andere kant testte Álvaro Morata Real-doelman Andriy Lunin met een verdekt schot, maar de Oekraïner redde heldhaftig.

Om en nabij de twintigste minuut beloonde Díaz het vertrouwen dat hij van Ancelotti kreeg. De wendbare spelmaker was na vlot, maar toch ook chaotisch positiespel in de vijandelijke zestien het eindstation en prikte de openingstreffer achter Jan Oblak: 1-0.

Atlético werd slechts bij vlagen gevaarlijk, maar dacht vlak na rust de gelijkmaker bij te kunnen schrijven. De kopbal van Stefan Savic vanuit een corner werd echter afgekeurd doordat Saúl Ñiguez vlak voor Lunin hinderlijk buitenspel stond. In het restant van de wedstrijd waren Rodrygo en Díaz nog dicht bij een grote zege voor Real, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Llorente was daarentegen heel laat nog belangrijk met de gelijkmaker. De ingevallen Memphis Depay wurmde zich in een duel en zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van de oud-speler van Real kwam, die afrondde. Door het gelijkspel is het gat tussen nummer één Real en nummer vier Atlético momenteel tien punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!