Nieuws

Wat zegt Kelvin de Lang, de tijdelijke TD van Ajax, over het transferwindow?

Wat zegt Kelvin de Lang, de tijdelijke TD van Ajax, over het transferwindow?

2 februari - 15:25

Kelvin de Lang, de tijdelijke technisch directeur van Ajax en hoofdverantwoordelijke over het afgelopen transferwindow van Ajax is positief te spreken over het gedraaide window. Ajax haalde Jordan Henderson en Julian Rijkhoff binnen. Wat zei de tijdelijke TD over zijn eigen handelen? VoetbalNieuws zet het op een rijtje voor je.

Wat zei Kelvin de Lang over de transfer van Jordan Henderson?

Het verhaal rondom de transfer van Jordan Henderson is duidelijk. In het diepste geheim werkte Ajax aan de komst van de Engelsman. Zelf had Kelvin de Lang een groot aandeel in de komst van de voormalige aanvoerder van Liverpool. "We hebben verschillende opties overwogen en toen kreeg ik via mijn netwerk te horen dat Jordan Henderson mogelijk terug wilde keren naar Europa", vertelt De Lang in een video van Ajax. "Daar werd ik wel meteen enthousiast van en we hebben meteen een analyse gemaakt. Het is wel een speler waar je scoutingsrapporten over maakt, maar ook één waar je in het verleden van dacht: is niet haalbaar, dus ik schrijf er wat over op."

Ajax moest dus voor het ging praten met de middenvelder nog veel beelden verzamelen van Henderson. Het ging daarbij vooral om recente beelden. "We hebben meteen het hele scoutingsteam aan het werk gezet. Daaruit kwam ook vooral zijn persoonlijkheid en in een korte periode doe je dan heel veel onderzoek naar alles wat je te weten wil komen over de speler. We hebben toen een video-meeting ingepland en toen is het balletje gaan rollen."

Jordan Henderson op bezoek op De Toekomst.
Jordan Henderson op bezoek op De Toekomst.

"Ik ben blij en trots dat zo'n jongen naar deze club komt", gaat De Lange verder. "Wij zijn ook Ajax en was hij ook heel blij hier te zijn. Hij is heel geïnteresseerd in alles, gaat bij Jong kijken en trekt op zijn bakfiets door de stad. Ook op het veld moet het wel het effect hebben dat wij willen dat het heeft."

Wat zei Kelvin de Lang over de transfer van Julian Rijkhoff

Op Transfer Deadline Day sloeg Ajax ook nog toe en haalde het verloren zoon Julian Rijkhoff terug naar Amsterdam. De Amsterdammers waren blij met de transfer, maar Rijkhoff zelf wilde ook wel heel graag terugkeren naar zijn oude club. Eerder toen Kelvin de Lang werkzaam was bij Manchester City hield hij de oud-Ajax spits ook al in de gaten toen hij voor Borussia Dortmund speelde. "Ik merkte eerder al dat hij er wel wat voor voelde om terug te keren naar Amsterdam. We hebben hem altijd in de gaten gehouden. Ook toen ik voor Manchester City werkte keek ik naar hem. Wat wij als Ajax wel heel duidelijk willen hebben voor jonge spelers is dat je wel voor Ajax moet willen spelen om een kans te krijgen."

De contractverlenging van Jorrel Hato

Jeugdige spelers en hun contract verlengen bij Ajax zijn de laatste tijd geen gelukkig huwelijk bij de Amsterdammers. Stanis Idumbo Muzambo trok naar Sevilla omdat hij weigerde zijn contract te verlengen en onlangs werd bekend dat Gabriel Misehouy persona non grata was verklaard. Ook hij weigerde bij te tekenen. Jorrel Hato is nog altijd slechts zeventien jaar, maar zijn contract kent ook een einddatum en dus wil Ajax die deal graag verlengen. "Dat heeft de hoogste prioriteit. Vanaf begin af aan toen ik in mijn functie kwam stond dat bovenaan. We hebben goede hoop dat we eruit komen en het gaat de goede kant op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!