Nieuws

Wie is Janse? De Ajax-verdediger die op de radar staat bij Bayer Leverkusen

Wie is Janse? De Ajax-verdediger die op de radar staat bij Bayer Leverkusen

30 januari - 12:48

Dies Janse dreigt Ajax te verlaten voor Bayer Leverkusen. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Ajax Showtime. Met de mogelijke deal zal naar verluidt de nodige miljoenen gemoeid zijn, maar wie is de talentvolle verdediger? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Janse is geboren in Goes in de provincie Zeeland en speelde daar onder meer voor JVOZ. In 2018 werd de speler opgepikt door Sparta Rotterdam. Dies is niet de enige uit zijn familie met een groot talent voor voetbal, want zijn broer Rijk keept sinds 2023 bij NEC Nijmegen. De doelman heeft net als zijn jongere broer in de jeugd bij Sparta gezeten.

Janse maakte in 2020 de overstap van Sparta naar Ajax. Bij de Amsterdammers speelde de Zeeuw zijn wedstrijden voor de Onder-18 en Onder-19. Op 25 augustus 2023 maakte de verdediger zijn profdebuut voor Jong Ajax. In de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden viel hij acht minuten voor tijd in. Zijn teller staat tot dusver op zeven optreden voor de belofteploeg, waarin hij een keer trefzeker was. Zijn eerste opwachting bij het eerste van Ajax laat nog op zich wachten.

Wat voor speler is Janse?

De Ajacied is van nature een linksbenige centrale verdediger, maar speelt af en toe ook als linksachter. Met zijn imposante lengt van 1,96 meter is Janse ijzersterk in de lucht. Bayer Leverkusen wil de speler graag deze winter overnemen en dan verhuren aan een andere club. De koploper van de Bundesliga ziet voor Janse pas komende zomer een plek bij de eerste selectie van trainer Xabi Alonso.

Wat is Janse waard?

De verdediger tekende in 2023 een nieuw contract bij Ajax. Dit contract loopt nog tot 2026, waardoor geïnteresseerde partijen waarschijnlijk hoog moet bieden om de speler los te weken uit Amsterdam. Volgens Transfermarkt.nl wordt zijn waarde geschat op 250 duizend euro, maar door het doorlopende contract van de speler zou dat bedrag flink kunnen oplopen. Volgens Ajax Showtime wil Ajax de verdediger niet laten gaan op dit moment.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!