Nieuws

Waar en hoe laat wordt de wedstrijd tussen Ajax en RKC uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de wedstrijd tussen Ajax en RKC uitgezonden?

18 januari - 09:15

De Eredivisie gaat weer verder na een midweekse bekerweek. Zowel Ajax als opponent RKC hadden vrij en konden zich dus volledig richten op het weekend. Kunnen de Amsterdammers de stijgende lijn in de ranglijst blijven doorzetten en ook winnen van de Waalwijkers? Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden?VoetbalNieuws dient als je agenda.

Het eerste Eredivisieweekend van het nieuwe kalenderjaar verliep niet makkelijk voor Ajax. Op bezoek bij Go Ahead Eagles won de ploeg van John van 't Schip met moeite, maar daardoor werd de aanval van Go Ahead op de vijfde plaats wel afgeslagen. Ajax heeft een achterstand van vijf punten op AZ en dringt steeds meer aan bij de Alkmaarders. De laatste wedstrijd die Ajax verloor was op bezoek bij PSV oktober. Ook zal de wedstrijd een speciaal moment zijn voor Etienne Vaessen. De keeper van RKC raakte ernstig geblesseerd in de thuiswedstrijd en daarom moesten beide ploegen nog terug naar Waalwijk om de laatste minuten uit te spelen.

De wedsttrijd in Amsterdam is voor RKC slechts één keer een succesvol verhaal geweest. In het seizoen 1999/2000 wonnen de Waalwijkers met 1-2 in de Johan Cruijff Arena en verder speelden zij drie keer gelijk. De laatste keer dat RKC met één punt Amsterdam verliet was in 2013. Op een zaterdagavond kwamen beide ploegen niet tot scoren en zo deelden zij de punten met een 0-0 stand. Vorig seizoen won Ajax met 3-1. Mats Seuntjens zette RKC nog wel op een 0-1 voorsprong, maar Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus zorgden voor de ommekeer.

Waar en hoe laat wordt het duel tussen Ajax en RKC uitgezonden?

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena zal de afsluiteinde wedstrijd van het Eredivisieweekend zijn. Om 16.45 uur op zondag 21 januari 2024 zal de bal gaan rollen en de wedstrijd zal te zien zijn op ESPN

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!