Nieuws

Deze spelers wil Dick Advocaat overtuigen om voor Curaçao uit te komen

Deze spelers wil Dick Advocaat overtuigen om voor Curaçao uit te komen

15 januari - 14:32 Laatste update: 4 maart - 21:30

Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van Curaçao. De 76-jarige Kleine Generaal is volgens lokale media bezig om verschillende spelers te overtuigen om voor het Caribische eiland uit te komen. Te gast bij Veronica Offside gaf de kersverse bondscoach toe interesse te hebben in enkele namen en ook dat hij al een 'nee' heeft ontvangen. Welke dat zijn, zet VoetbalNieuws.nl voor je op een rijtje.

Curaçao is de huidige nummer negentig van de FIFA-wereldranglijst. Het land, dat nog altijd deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden, kent veel voetballers met een dubbel paspoort en hoopt zich te plaatsen voor de Gold Cup en wellicht het WK of de Copa América. Advocaat neemt Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck mee als invulling van zijn technische staf. Onlangs werd Khalid Sinouh al aangesteld als technisch manager. Laatstgenoemde zal voornamelijk gesprekken voeren met de volgende spelers.

Justin Kluivert

Te gast bij VI liet Advocaat ook de naam van Justin Kluivert vallen. De aanvaller maakte al twee keer zijn opwachting in Oranje, waar hij dankzij zijn roots in Suriname en Curaçao nog altijd een interlandswitch kan maken. De aanvaller van Bournemouth kwam begin september 2018 voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. Bij VI liet Advocaat doorschemeren dat Kluivert erg duidelijk was en wil knokken voor zijn plek in Oranje.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer is één van de spelers met een Curaçaose achtergrond. De verdediger annex middenvelder van AZ speelde tot dusver zes interlands voor het Nederlands elftal. In de zomer van 2021 werd hij door toenmalig bondscoach Guus Hiddink al eens opgenomen voor de voorselectie van Curaçao, maar Bazoer bedankte. "Ik zit nog niet aan Curaçao te denken, ik wil mijn best doen om in Oranje te komen", zei hij destijds. Wellicht dat een gesprek met Advocaat hem tweeënhalf jaar na dato anders zal doen denken.

Riechedly Bazoer van AZ zou voor het Curaçao van Dick Advocaat uit kunnen komen

Armando Obispo

Armando Obispo kwam nooit uit voor het Nederlands elftal, maar speelde wel veertien interlands voor Jong Oranje. Ook de verdediger van PSV wordt in verband gebracht met een mogelijke interlandcarrière voor Curaçao. De in Den Bosch geboren voetballer werd net als Bazoer door Hiddink in het verleden al opgeroepen, maar hij kwam tot dusver nog nooit uit voor het eiland. Obispo zou een absolute aanwinst voor Advocaat kunnen zijn.

Armando Obispo van PSV zou voor het Curaçao van Dick Advocaat kunnen uitkomen

Tahith Chong

Tahith Chong verdient momenteel zijn geld in de Premier League, bij Luton Town. De 24-jarige aanvaller doorbracht een groot gedeelte van de jeugdopleiding van Feyenoord en verkaste daarna als groot talent naar Manchester United. Van een doorbraak kwam het op Old Trafford nooit, waardoor hij via Birmingham City bij Luton terecht kwam. Chong kwam in het verleden zesmaal uit voor Jong Oranje, maar een carrière bij het grote Oranje komt er tot dusver niet van. Wellicht bij Curaçao?

Tahith Chong van Luton Town zou voor het Curaçao van Dick Advocaat kunnen uitkomen

Sontje Hansen

Na een jeugdexponent van Feyenoord, vinden we er ook één van Ajax in deze lijst. Sontje Hansen werd in 2002 geboren in Hoorn, maar mag door zijn origine ook voor Curaçao uitkomen. In 2023 verruilde hij Amsterdam voor een avontuur bij NEC, om voor meer speeltijd te gaan. Zijn contract bij de Nijmegenaren loopt tot 2027. Hoe het met de internationale ambities van deze aanvaller zit, zouden Advocaat en Sinouh hem willen gaan ondervragen. Hansen speelde twee interlands voor Jong Oranje, voor het laatst in september 2023.

Sontje Hansen van NEC zou voor het Curaçao van Dick Advocaat kunnen uitkomen

Ruben Kluivert

Als hij de kwaliteiten van zijn vader heeft, dan heeft Advocaat met Ruben Kluivert uiteraard een absolute aanwinst. Echter is deze 22-jarige speler van FC Dordrecht in tegenstelling tot Patrick een centrale verdediger. Kluivert junior speelde geen (jeugd)interlands voor Nederland, maar zou bij een goed verhaal van Advocaat wellicht voor Curaçao kunnen uitkomen. Net als Bazoer en Obispo werd hij al eens opgeroepen voor de voorselectie.

Ruben Kluivert zou voor het Curaçao van Dick Advocaat kunnen uitkomen

Shurandy Sambo

Shurandy Sambo is de tweede PSV’er met wie Advocaat en Sinouh graag zouden willen spreken. Deze rechtsback kwam twee keer in actie voor Jong Oranje, maar zou voor een interlandcarrière ook voor Curaçao kunnen kiezen. Sambo maakte vorig seizoen grote indruk door bij Sparta Rotterdam als flankenflitser zijn waarde te bewijzen in het team van Maurice Steijn. Hoe zit het met zijn ambities?

Shurandy Sambo van PSV zou voor het Curaçao van Dick Advocaat kunnen uitkomen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!