Valse start voor Feyenoord in 2024 ondanks wondergoal: Mainz te sterk in Spanje

6 januari - 15:15
6

Feyenoord heeft het trainingskamp in het Spaanse Marbella afgesloten met een nederlaag tegen FSV Mainz. De Rotterdammers verloren het duel dat in totaal 120 minuten duurde met 1-2 van de club uit de Bundesliga.

Feyenoord en Mainz speelden de oefenwedstrijd in vier blokken van dertig minuten. In de eerste twee blokken stond de beoogde basiself van de Rotterdammers in het veld, met als opvallende aanwezige Javairô Dilrosun voor Igor Paixão. Ook Justin Bijlow was afwezig, hij kampte volgens 1908 met een griepje.

Het was Feyenoord dat vanaf minuut één poogde Mainz onder druk te zetten, maar tot grote kansen kwam dat niet. Aan de andere kant viel het openingsdoelpunt. Jonathan Burkardt stond vogeltje vrij en kon binnen koppen na een counter, het was een doelpunt dat deed denken aan de tweede tegengoal van Celtic in de Champions League.

Via Sanitago Gimenez leek Feyenoord al snel op 1-1 te komen, maar de Mexicaan scoorde uit buitenspelpositie. Mainz reageerde vervolgens weer met een treffer. Na 47 minuten was het Brajan Gruda die de 0-2 achter Timon Wellenreuther kopte.

In de tweede helft wilde Feyenoord wel, maar kon het niet echt een vuist maken. Toch was het tien minuten voor tijd Thomas van den Belt die zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord maakte. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle haalde verwoestend uit en zorgde daarmee voor het slotakkoord op het trainingskamp van Feyenoord.