Nieuws

Bellingham heeft te grote spieren: waarom speelt hij met gaten in zijn sokken?

Bellingham heeft te grote spieren: waarom speelt hij met gaten in zijn sokken?

4 januari - 12:00

Jude Bellingham scoort er op los bij Real Madrid. Zijn juichgebaar is ontzetten populair onder de jeugd, maar er is ook iets anders wat opvalt bij de Engelsman. Hij heeft erorme gaten geknipt aan de achterkant van zijn sokken. Waarom is dat? VoetbalNieuws legt het je uit.

Waarom voetbalt Bellingham met gaten in zijn sokken?

Sinds 1 juli 2023 is Jude Bellingham officieel voetballer van Real Madrid. De middenvelder werd voor 103 miljoen euro overgekocht van Borussia Dortmund en sinds zijn transfer is de Engelsman niet te stoppen in Spanje. Hij scoorde al twaalf goals in La Liga en in de Champions League was hij al vier keer trefzeker en dat in vijf duels. Echter valt één ding enorm op bij de twintigjarige middenvelder. Aan de achterkant van zijn sokken zitten enorme gaten en die komen er niet per ongeluk in. Bellingham knipt ze er zelf in, maar waarom? Volgens de Spaanse krant AS is het de volgende reden: 'Bellingham klaagt, net als veel moderne spelers, dat de huidige sokken niet zijn aangepast aan het fysiek en de enrome spiermassa van de hedendaagse voetballers. Dat wil zeggen, met enorme benen die in die kousen niets anders doen dan hoge druk ondergaan. Die dan weer niet geschikt is voor sportbeoefening. De kous comprimeert op zichzelf het deel waarop hij past en veroorzaakt onverwachte problemen', aldus AS.

De gaten in de sokken van Bellingham.
De gaten in de sokken van Bellingham.

De enige oplossing die de voetballer heeft volgens de Spaanse krant is een schaar pakken en de kous bewerken. Uit studies is al gebleken dat de druk niet goed is voor de beenspieren en zelfs kan leiden tot blessures. Door gaten op verschillende drukpunten te knippen kan de speler vrijer bewegen en is de druk weg. Daardoor kan deze ook niet meer tot kramp of andere blessures leiden.

Zijn er andere voetballers met gaten in hun sokken?

Bellingham is zeker niet de enige voetballer die gaten in zijn sokken heeft. Als een van de eersten was landgenoot Kyle Walker. De verdediger van Manchester City bleek een trendzetter, want al snel volgde ook andere spelers. Gareth Bale, Radja Nainggolan, Conor Gallagher, Bukayo Saka en ook Xavi Simons spelen allemaal met verschillende gaten aan de achterkant. De gaten verschillen ook per speler. Zo speelt Walker met enorm veel verschillende gaatjes en knipt Bellingham slechts twee grote aan de achterkant.

Ook Xavi Simons had in zijn tijd bij PSV gaten in zijn sokken
Ook Xavi Simons had in zijn tijd bij PSV gaten in zijn sokken

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!