Nieuws

Opvallende primeur: hoe Messi ervoor zorgt dat Inter Miami een derde shirt krijgt

Opvallende primeur: hoe Messi ervoor zorgt dat Inter Miami een derde shirt krijgt

30-12-2023 11:40 Laatste update: 11:40

Lionel Messi en Inter Miami zijn druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toch zal er komend jaar een primeur zijn bij de club van de Argentijn. Voor het eerst zal de club een derde shirt krijgen en Messi is daar de reden voor. Hoe zit het in elkaar? VoetbalNieuws legt het voor je uit.

Waarom krijgt Inter Miami een derde shirt?

Tijdens de zomerse transferwindow van 2023 maakte Lionel Messi een opvallende stap. Hij verliet PSG en trok naar de Verenigde Staten. Transfervrij werd hij binnengehaald door Inter Miami, de club van David Beckham. Vanaf het eerste moment werd de Argentijn een groot succes. De sportfans van Amerika sloten hem vrijwel meteen in de harten en de kaartjes vlogen over de toonbank. Begin augustus stegen de prijzen met duizend procent en wanneer Messi werd gewisseld, verlieten de fans ook het stadion. Het kaartje kostte eerst rond de veertig dollar, maar na zijn transfer kostte het 485 dollar. Voor het komende seizoen stijgen de prijzen opnieuw. Een seizoenskaart die voorheen 3600 dollar kostte, kost nu in 2024: 7650 dollar. Dat komt neer op ongeveer 450 dollar per wedstrijd. Op dezelfde manier zullen seizoenskaarten op andere plekken in het stadion stijgen. Kaartjes die in 2023: 485 dollar kostten, kosten nu 884 dollar.

Lionel Messi in het iconische roze shirt van Inter Miami.
Lionel Messi in het iconische roze shirt van Inter Miami.

Net als de tickets vlogen ook de shirts over de toonbank. De roze shirts van Inter Miami met Lionel Messi, nummer 10 op de rug, stonden veruit op nummer één als het gaat om de meest verkochte shirts in Major League Soccer. Als enige competitie ter wereld worden alle shirts in de Amerikaanse competitie door een enkele fabrikant geproduceerd. Adidas heeft deze rechten verworven en is ook de sponsor waar Messi een levenslang contract heeft. Door de combinatie van beide aspecten meldt het goed geïnformeerde Footy Headlines dat Inter Miami voor het eerst in de geschiedenis een derde shirt krijgt. Naast de club van de Argentijn zullen ook Los Angeles FC, LA Galaxy, Sporting Kansas City en Portland Timbers zich bij dat rijtje voegen. Het platform meldt ook al de kleuren, namelijk lichtblauw, oranje en wit. Dit zijn de kleuren van de Miami Dolphins, het American Football team uit dezelfde regio.

Hoe deed Lionel Messi het vorig jaar bij Inter Miami

Het eerste seizoen in de Verenigde Staten was zeer succesvol voor Lionel Messi. Samen met hem kwamen ook Sergio Busquets en Jordi Alba naar de USA en vanaf het komende jaar zal ook Luis Suarez zich bij het trio voegen. La Pulga speelde in veertien wedstrijden in het roze van Inter Miami en scoorde daarin elf doelpunten. Tevens zorgde hij in zijn eerste seizoen meteen voor het eerste succes van de ploeg. Eind augustus nam het team van eigenaar Beckham het in de finale van de League Cup op tegen Nashville SC. Tijdens de reguliere speeltijd kon er geen winnaar komen, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Pas na twintig penalty's kwam die. Keeper van Nashville, Elliot Panicco, miste zijn schot en zo won Inter Miami de eerste prijs uit de geschiedenis. Voor het komende seizoen ziet het er ook zonnig uit voor Messi en co. De bookmakers zien Inter Miami als grote favoriet om er met het kampioenschap vandoor te gaan. Misschien winnen zij dat wel in het nieuwe derde shirt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!