Nieuws

Wolves tegen Chelsea op kerstavond, werd er ooit eerder op deze dag gevoetbald?

Wolves tegen Chelsea op kerstavond, werd er ooit eerder op deze dag gevoetbald?

24-12-2023 10:31

Wolverhampton Wanderers nemen het zondagmiddag tegen elkaar op. Uniek, aangezien het een ongebruikelijk is om te voetballen op de dag van kerstavond. Voetbalnieuws vertelt je of dit ooit eerder is voorgekomen.

Chelsea mag zondag op bezoek bij de Wolves. Ondanks dat de wedstrijd al om 14.00 uur van start gaat, is het zeer ongebruikelijk om te voetballen op deze dag. Supporters noemden het 'totaal onacceptabel' en de beslissing van de bond werd, tevergeefs, aangevochten. Door problemen in de planning was er volgens de bond geen andere optie.

Is er ooit eerder gespeeld op de dag van kerstavond?

Een simpel antwoord, ja. In 1995 speelden Leeds United en Manchester United tegen elkaar. Elland Road was het decor voor een unieke wedstrijd in een volgepakt stadion. Manchester, onder leiding van Alex Ferguson, wist dat seizoen aan het langste eind te trekken, maar niet op 24 december tegen Leeds. De thuisploeg zegevierde met 3-1 en stuurde de manschappen van Ferguson met een domper naar het kerstdiner.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!