Breaking news

Done deal: Botman heeft toptransfer te pakken en verkast naar de Premier League

Done deal: Botman heeft toptransfer te pakken en verkast naar de Premier League

28-06-2022 21:58 Laatste update: 23:50

Sven Botman maakt de overstap van Lille OSC naar Newcastle United. Dat bevestigen The Magpies op de eigen clubkanalen.

Newcastle deed in de winterstop al meerdere pogingen om Botman los te weken, maar destijds wilde Lille niet meewerken aan een vertrek van de oud-Ajacied. Nu hebben The Magpies wel beet. Botman tekent voor vijf seizoenen bij de Premier League-club, dat hem voor zo’n veertig miljoen euro overneemt van Lille. AC Milan was ook lang in de race om de handtekening van Botman, maar de Milanezen grijpen mis.

Botman maakte in 2020 de overstap van Ajax naar Lille. De verdediger kwam uiteindelijk tot 79 optredens voor de Franse club. Vorig jaar wist Botman met Lille verrassend genoeg de titel binnen te slepen in Frankrijk. Het afgelopen seizoen verliep echter teleurstellend. Lille eindigde als tiende en greep naast Europees voetbal

Ajax profiteert ook van de toptransfer. De Amsterdammers bedongen twee jaar geleden een doorverkooppercentage en kunnen rekenen op anderhalve ton.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!