Nieuws

Goed nieuws voor Ajax: AEK mist drietal steunpilaren voorin, oud-PSV'er speelt wel

Goed nieuws voor Ajax: AEK mist drietal steunpilaren voorin, oud-PSV'er speelt wel

14-12-2023 10:50 Laatste update: 10:50

AEK Athene kampt met grote blessurezorgen richting de cruciale wedstrijd met Ajax. Trainer Matias Almeyda moet zijn vaste voorhoede missen, maar daarnaast staan nog eens twee andere basisklanten langs de kant. Naar verwachting zal Nordin Amrabat wel vanaf de aftrap spelen.

Ezequiel Ponce, aanvoerder Sergio Araujo en Orbelín Pineda moesten in Athene nog zorgen voor het gevaar, maar in Amsterdam zullen alle drie de spelers niet beschikbaar zijn. Laatstgenoemde raakte tijdens een training geblesseerd, Ponce kampt met een spierblessure en Araujo heeft de race tegen de klok om fit te zijn voor het duel met Ajax verloren.

Het zijn niet de enige zorgen voor Almeyda. Eerste keeper Cican Stankovic raakte eind november geblesseerd en zal de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij miste dit seizoen slechts drie wedstrijden. Voor de eerste wedstrijd in de Griekse compeititie tegen Panserraikos werd hij buiten de selectie gehouden en in de Champions League kwalificatie wedstrijd tegen Royal Antwerp werd hij gepasseerd. Sindsdien is hij eerste keeper en keepte hij alleen niet tegen Olympique Marseille. Toen was Stankovic geschorst.

Wel is er in de Johan Cruijff Arena een weerzien met Domagoj Vida. De veelbesproken Kroaat scoorde nog in Griekenland, maar is Amsterdam absoluut niet geliefd door zijn eigen doelpunt voor Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyonnais. Sindsdien staat hij bekend als de 'knipoog-Kroaat'. Bij Ajax missen Steven Berghuis (geschorst) en Steven Bergwijn (geblesseerd) het duel.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.