Nieuws

Coach AEK duidelijk over vorm Ajax: 'We staan tegenover een geweldige opponent'

Coach AEK duidelijk over vorm Ajax: 'We staan tegenover een geweldige opponent'

13-12-2023 20:40

Matias Almeyda, trainer van AEK, ziet een enorm verschil tussen het Ajax waar de Grieken tegenspeelden in begin oktober en de Amsterdammers nu. John van 't Schip kon rekenen op lovende woorden. Toch denkt de trainer wel te kunnen winnen van Ajax.

"We staan tegenover een geweldige tegenstander die de coach en de manier van spelen heeft veranderd. Dat heeft positieve resultaten opgeleverd", zegt Almeyda tijdens zijn persconferentie voor de wedstrijd met Ajax. "Onze mentaliteit is altijd hetzelfde. We hebben aan een punt genoeg, maar komen om te winnen. Natuurlijk hadden we ons liever eerder willen kwalificeren, maar het belangrijkste is dat we nog door kunnen gaan."

Het ontslag van Maurice Steijn en de opleving van Ajax onder John van 't Schip zijn de Argentijn ook niet ontgaan. "Het zijn twee verschillende teams. Iedere trainer bereidt een team weer anders voor. Deze club heeft iets bijzonders gedaan in het wereldvoetbal. Dat is de reden dat ze altijd zoveel spelers opgeleid hebben en dat nog steeds doen. Dat motiveert ons."

In de Europa League heeft Ajax dit seizoen nog niet gewonnen. De Amsterdammers hebben twee punten, terwijl hun Griekse opponent er vier heeft. Met een overwinning kan de ploeg van Van 't Schip zich nog kwalificeren voor de Conference League. Iets waar verdediger Petros Mandalos een stokje voor wilt steken. "Ik denk dat we het beste in anderhalf jaar tijd bij onszelf naar boven moeten halen. We zijn er klaar voor. Iedere voetballer en coach wil verder in Europa, AEK dus ook."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.