Nieuws

PL-middenvelder vergelijkt Liverpool met Ajax: 'Intensiteit is hier heel anders'

PL-middenvelder vergelijkt Liverpool met Ajax: 'Intensiteit is hier heel anders'

08-12-2023 12:28

Ryan Gravenberch vertelt in een interview met TNT Sports dat hij het erg naar zijn zin heeft bij Liverpool. De middenvelder kwam afgelopen transferperiode over van Bayern München en geeft aan een duidelijk verschil te voelen in de intensiteit.

Gravenberch heeft sinds zijn aankomst in Liverpool een goede band met trainer Jürgen Klopp. "Toen ik met hem sprak, gaf het me gewoon een warm gevoel, zoals een familie. Dat is wat ik miste. Ik ben erg blij dat hij me dat gevoel gaf," vertelt de 21-jarige Nederlander. "Hij vertelde me gewoon 'geniet weer van het spel', en dat deed ik. Met de minuten kwam het vertrouwen terug." 

De voormalig Ajax-speler geeft in het interview echter toe dat de intensiteit van de Premier League iets is waar hij nog steeds aan moet wennen ten opzichte van zijn concurrenten op het middenveld. "Het is meer de intensiteit waarmee ze spelen. Ze houden het langer vol. Ik moet daaraan werken, omdat ik vorig seizoen niet veel speelde. Ik denk dat als je dat vergelijkt, het nu komen naar de Premier League veel anders is dan waar ik vandaan kom."

"Hier is de intensiteit van het middenveld veel anders dan bij Ajax. Bij Bayern was er ook veel intensiteit, maar hier is het een beetje meer, ook vanwege de Premier League", besluit Gravenberch.