Nieuws

RKC heeft een plan en hoopt op een punt tegen Ajax: 'Zeker twee à drie kansen'

RKC heeft een plan en hoopt op een punt tegen Ajax: 'Zeker twee à drie kansen'

05-12-2023 13:45

RKC hoopt nog altijd één punt eruit te kunnen slepen tegen Ajax. Woensdagavond wachten de laatste minuten van het duel wat door de ernstige blessure van Etienne Vaessen werd gestaakt. Er moeten nog ongeveer tien minuten gespeeld worden bij een stand van 2-3 in het voordeel van de Amsterdammers.

Trainer Henk Fraser heeft een duidelijk plan voor ogen en hoopt dat zijn ploeg nog altijd kan vechten voor de 3-3. 'Ik denk dat je in dat tijdsbestek zeker twee à drie kansen, misschien wel vier, moet kunnen krijgen', zegt hij tegen Voetbal International. 'Ik denk niet dat ballen richting Michiel Kramer en David Min, die allebei al in het veld stonden, pompen per se het recept is.'

Wat wel het strijdplan gaat worden is ook al duidelijk voor de trainer van RKC. 'Wij hebben een ploeg die van voetbal uitgaat en die op die manier aan mogelijkheden komt. Dat zal ook nu het uitgangspunt zijn. Ik ben ook heel benieuwd hoe Ajax het gaat doen. Hun uitgangspositie is overleven. We zullen een ander Ajax treffen dan toen. Wat andere namen denk ik en in ieder geval een andere ploeg qua vorm. Toen was het minder stabiel, ze staan er nu beter voor.'

De man waardoor het gehele circus nu weer naar Waalwijk moet trekken is inmiddels alweer hersteld. Etienne Vaessen stond alweer drie volledige Eredivisie wedstrijden onder de lat, maar hij merkt ondanks de botsing geen verandering. 'Tegen PEC Zwolle voelde het weer echt alsof ik terug was. Ik was weer belangrijk en had een aandeel in de overwinning. Heel veel mensen hebben me gezegd dat ik door de gebeurtenissen beter ga relativeren. Nou, niet dus, gewoon balen dat we niet gewonnen hadden. Heerlijk, dat dat weer kan eigenlijk. Maar nu wil ik weer Etje de doelman zijn. De doelman die punten pakt. Niet de doelman die een tik tegen zijn hoofd kreeg', sluit Vaessen af.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!