Nieuws

Van Basten tiert over buitenspelregel na afkeurde goal: 'Om te huilen is dit'

Van Basten tiert over buitenspelregel na afkeurde goal: 'Om te huilen is dit'

27-11-2023 12:00 Laatste update: 12:00

Amir Rrahmani dacht Napoli op voorsprong te koppen tegen Atalanta, maar zijn goal werd afgekeurd. Dat leidde tot een boze Marco van Basten, want de oud-spits kon het niet begrijpen waarom het doelpunt werd afgekeurd. Uiteindelijk won Napoli toch met 1-2.

"Het is om te huilen toch", zegt Van Basten voor de camera's van Ziggo Sport over het afgekeurde doelpunt. "Het is een schitterende goal. Hoe ze het kunnen verzinnen om via een tekening weer te zeggen dat hij buitenspel staat. Ik moet dan ergens met een rood puntje zien dat hij buitenspel staat."

"Het is toch belachelijk", tiert de oud-spits. Hij verwijst naar de regel die zowel hijzelf als Arsène Wenger willen introduceren. Met die regel zou een speler met zijn gehele lichaam buitenspel moeten staan voor hij wordt afgefloten. "Tuurlijk houd je dan ook discussie. Je bent veel meer doelpunten rijker. Het is totaal niet duidelijk dat het echt buitenspel is, dan is het toch raar dat hij afgekeurd wordt."

De verbazing blijft groot bij Van Basten. "Dit is toch niet eerlijk. Je hebt geen idee waar deze jongen nou buitenspel staat. Ben ik nou gek of hoe zit het. Het wordt pas echt opgelost als het zo goed wordt als bij tennis. Daar zie je echt heel goed of de bal wel of niet op de lijn is. Met AI gaan we dat ook hierbij krijgen, maar dan zie je pas echt of het buitenspel is. Dat zie je hier niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!