Nieuws

Ieren willen feestje verpesten: 'Oranje kan zich ook tegen Gibraltar nog plaatsen'

Ieren willen feestje verpesten: 'Oranje kan zich ook tegen Gibraltar nog plaatsen'

18 november - 10:26

Het Ierse elftal zal er zaterdagavond alles aan doen om een eventueel Nederlands feestje te verpesten. Oranje kan zich bij een zege op The Boys in Green definitief plaatsen voor het EK van volgend jaar in Duitsland, maar de uitwedstrijd heeft al bewezen dat dat geen makkie zal worden.

"We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken. Hopelijk kunnen we het feestje nog even uitstellen", zei middenvelder Alan Browne voor de camera's van de NOS. "Zij zijn uiteindelijk favoriet om zich te kwalificeren, maar wij komen hier om te winnen. Hopelijk kunnen wij een goed plan maken, en dat tot uitvoering brengen."

Dat goede plan liet Ierland in de thuiswedstrijd in Dublin bij vlagen zien. Oranje speelde een dramatische eerste helft, maar won uiteindelijk alsnog met 1-2 door treffers van Cody Gakpo en Wout Weghorst. "Nederland heeft een grote voetbaltraditie en een kans om zich te kwalificeren. Maar ze hebben dinsdag nog een wedstrijd tegen Gibraltar om zich te plaatsen. Dus voor hen hangt het niet van morgen (zaterdag, red.) af", voegt bondscoach Stephen Kenny eraan toe.

De reeds uitgeschakelde Ieren benadrukken dat ze niet voor niets naar Amsterdam komen. "Het is een mooie wedstrijd om te spelen en we willen onszelf bewijzen tegen Nederland. We hebben een jonge ploeg. En het was een spannende wedstrijd in Dublin. Het zat dicht bij elkaar. En we willen ervoor gaan morgen en goed spelen."

Nederland – Ierland begint zaterdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!