Nieuws

Kieftenbeld na zeven jaar terug in Nederland: 'Komt door de mensen én het verhaal'

Kieftenbeld na zeven jaar terug in Nederland: 'Komt door de mensen én het verhaal'

23 June - 10:13
0

Maikel Kieftenbeld verliet in 2015 de Nederlandse velden voor een avontuur bij Birmingham City, maar het komende seizoen keert de Nederlander eindelijk terug in de Eredivisie. De oud-speler van FC Groningen en Go Ahead Eagles kan niet wachten om tegen zijn oude clubs te spelen. 

Kieftenbeld komt het komende seizoen naar FC Emmen, dat het afgelopen seizoen direct promoveerde naar de Eredivisie. In een uitgebreid gesprek met Voetbal International kijkt de 31-jarige middenvelder alvast vooruit. "Dat ik nu voor FC Emmen heb gekozen, komt door het verhaal én de mensen achter dat verhaal. De club heeft vaker contact gezocht. Ronald (Lubbers, red.) heeft eerder al eens geprobeerd mij naar Nederland te halen en Dick Lukkien ken ik natuurlijk van FC Groningen."

De Nederlander speelde de afgelopen zeven jaar in de Championship, het tweede niveau van Engeland. De Nederlander is nog steeds gek van het Engelse voetbal en zal het missen. "Het is de mentaliteit, de energie. Elke keer in de spelerstunnel kreeg ik weer kippenvel. Elke wedstrijd opnieuw. Ik heb zoveel mooie wedstrijden gespeeld. De grote clubs, de kleintjes, bekende namen."

De verdedigende middenvelder kijkt vooral uit naar het treffen met FC Groningen en Go Ahead Eagles, clubs waar hij tussen 2007 en 2015 voor uitkwam. "Mensen vragen of ik ernaar uitkijk om weer tegen Ajax en Feyenoord te spelen. Mwah. Ik heb meer zin in de wedstrijden tegen Go Ahead en FC Groningen. Daar lopen nog altijd veel bekenden rond", besluit Kieftenbeld. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie