Opinie

'Duwen is gewoon niet goed en dat lijkt nu het geval te zijn bij Ihattaren'

'Duwen is gewoon niet goed en dat lijkt nu het geval te zijn bij Ihattaren'

30-10-2021 14:06

Mohamed Ihattaren kan er nog bovenop komen. Dat denkt Guus Hiddink, die een aantal gesprekken voerde met de aanvallende middenvelder toen die nog bij PSV speelde.

PSV was de fratsen van Ihattaren afgelopen zomer zat en verkocht hem aan Juventus, dat hem meteen bij Sampdoria stalde. Die club weet nu niet waar de negentienjarige spelmaker uithangt. "Ik ken niet alle ins en outs, zo eerlijk moet ik zijn, maar ik weet dat PSV er alles aan heeft gedaan", zegt Hiddink tegen het Algemeen Dagblad. "Maar uiteindelijk moet een speler wel de stap zetten. Hij moet het zelf laten zien."

Hiddink heeft er nog vertrouwen in dat het goed kan komen met Ihattaren, maar die intentie moet dan wel van beide kanten komen. "Dat heb ik liever dan dat je moet duwen bij een jongen. Duwen is gewoon niet goed. En dat laatste lijkt nu zo bij Ihattaren. Nogmaals: dat zeg ik van een afstand. Maar het is nog niet te laat. De speler moet het aanvoelen en dat hoeft niet altijd met woorden te worden uitgesproken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!