Nieuws

Mundo Deportivo meldt het astonomische salaris van Frenkie de Jong bij Barcelona

Mundo Deportivo meldt het astonomische salaris van Frenkie de Jong bij Barcelona

20 juni - 09:13
3

Frenkie de Jong bij FC Barcelona blijven, dan zit hij er warmpjes bij. Volgens Mundo Deportivo verdient de Nederlandse pass- en dribbelkoning zo’n negentien miljoen euro bruto.

Barcelona beweren dat ze deze zomer niet persé spelers hoeven te verkopen, maar trainer Xavi benoemde eerder al hij een vertrek van De Jong op economisch vlak zou begrijpen. Naast de 80 tot 100 miljoen euro die de Catalanen in ontvangst zouden nemen, valt er ook een grote last van het salarishuis. Volgens de krant zou de middenvelder zo’n negentien miljoen euro bruto gaan verdienen.

De Jong heeft nog een contract voor vier jaar en gaat elk jaar dat hij langer bij Barça blijft meer verdienen. Mocht Manchester United er uit komen met Barcelona, dan hoeft het zich daar geen zorgen meer over te maken. Tegelijkertijd kunnen de transfers van Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kesskié (AC Milan) worden afgerond. Daarnaast staan Robert Lewandowski (Bayern München), Bernardo Silva (Manchester City) en Jules Koundé (Sevilla) op de nominatie om in Cam Nou te komen voetballen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie