Nieuws

Laporta wil groots afscheid geven: 'We moeten Messi eeuwige erkenning geven'

Laporta wil groots afscheid geven: 'We moeten Messi eeuwige erkenning geven'

18-06-2022 17:10

Lionel Messi is al enige tijd FC Barcelona-speler af, maar de Argentijnse ster kon wegens de coronapandemie nooit een waardig afscheid nemen van zijn club. President Joan Laporta hoopt La Pulga zo snel mogelijk een groots afscheid te geven. 

Dat laat Laporta weten tijdens een vergadering. Messi bleek vanwege de financiële regelingen onhoudbaar voor Barça en moest na zestien jaar in het eerste elftal plots vertrekken in 2021. "Ik zal iedereen steunen die oplossingen vindt voor een eerbetoon aan Messi, voor alles wat hij Barcelona heeft gegeven", stelt Laporta. 

"We moeten hem eeuwige erkenning geven voor alles wat hij heeft gedaan", vervolgt de clubpresident. "Voor mij zal Leo altijd aan Barcelona verbonden zijn. Ik hoop dat we deze speler de hulde kunnen brengen voor al die jaren van glorie, liever vandaag dan morgen."

De verwachting is dat Messi zijn afscheid in 2024 krijgt, wanneer de club de 125ste verjaardag viert. Messi kende veel aanpassingsproblemen in Parijs en scoorde het afgelopen seizoen zes keer in 26 wedstrijden. Wel gaf de kleine Argentijn vijftien assists. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!