Breaking news

Definitief: Janssen tekent langdurig contract bij club van Overmars en Van Bommel

Definitief: Janssen tekent langdurig contract bij club van Overmars en Van Bommel

17-06-2022 17:15 Laatste update: 17:20

De transfer van Vincent Janssen naar Royal Antwerp FC is definitief afgerond. De 28-jarige spits komt over van CF Monterrey en zet zijn handtekening onder een lucratief contract dat hem tot medio 2026 aan The Great Old bindt. 

Het is nog even wachten op het papierwerk uit Mexico, maar de aanvaller maakte van de gelegenheid gebruik om te poseren met de bestuurders van zijn nieuwe werkgever. Janssen gaat naar verluidt 2,5 miljoen euro netto per jaar verdienen. Daarmee wordt de international de absolute grootverdiener in de selectie van trainer Mark van Bommel. Ondanks slechts 24 treffers in 94 wedstrijden in de afgelopen drie jaar is technisch directeur Marc Overmars overtuigd van de aanvaller.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dominique Dewitte (@dominique__dewitte)

In de afgelopen week kwam de overgang in een stroomversnelling. Midweeks blonk Janssen nog uit tijdens de 3-2 zege van het Nederlands elftal op Wales, waarin hij met twee assists een hoofdrol vertolkte. In België keert de aanvaller na een afwezigheid van drie jaar op de Europese clubvelden dus terug in Europa.

In 2016 verliet de rechtspoot de Eredivisie als topscorer van AZ met 26 doelpunten. Bij Tottenham Hotspur wist de aanvaller niet te overtuigen. In 2018 verkocht de club hem voor negen miljoen euro aan Monterrey, nadat het twee jaar eerder zelf nog 22 miljoen euro had neergeteld.

Eerder op de vrijdag verklapte bondscoach Louis van Gaal al de aanstaande transfer bij ESPN.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!