Nieuws

Provocerende actie Salah werkte averechts: 'We moesten winnen na zijn woorden'

Provocerende actie Salah werkte averechts: 'We moesten winnen na zijn woorden'

17-06-2022 08:51 Laatste update: 08:57
1

De woorden van Mohamed Salah in aanloop naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC zorgden alleen maar voor meer motivatie bij De Koninklijke. Salah zei na het bereiken van de finale van het miljardenbal dat het tijd was voor 'wraak', maar Liverpool verloor de finale met 1-0. 

Madrid-speler Rodrygo onthulde in een radio-interview dat de woorden van Salah olie op het vuur gooide voor de Spaanse club. "Wanneer iemand je zo provoceert, wil je juist winnen zodat je het laatste kan lachen. Op de training zeiden we al: kom, Salah! In ons hoofd dachten we al: we moeten nu wel winnen, zodat we Salah een beetje belachelijk kunnen maken."

De woorden van de Egyptenaar werden hem niet in dank afgenomen. "Na het winnen van de finale liep Luka (Modric, red.) langs Salah en zei hij: probeer het de volgende keer weer." Real Madrid bekroonde een topseizoen met het winnen van de Champions League. Na miraculeuze ontsnappingen tegen Paris Saint-Germain en Manchester City waren Los Blancos met 1-0 te sterk voor Liverpool. Vinícius Júnior scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!